Στις χύτρες για ηλεκτρική κουζίνα πρέπει ο πυθμένας να είναι παχύτερος από το τοίχωμα. Αυτό γίνεται με την μέθοδο της περιελάσεως. Έτσι, για να παραγάγουμεχύτρες από Ανοξείδωτο Χάλυβα, ξεκινάμε από αρχικό κυάθιο, που έχει εξελασθεί σε υδραυλική πρέσσα. Τα 3 ράουλα της μηχανής περιελάσεως επιμηκύνουν το τοίχωμα όσο θέλουμε, λεπταίνοντάς το.
Για την παραγωγή μιας χύτρας με εξωτ. διάμετρο D, ύψος H, πάχος τοιχώματος T και πάχος πυθμένα S, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κυάθιο με πάχος τοιχώματος S και με ύψος Y, που υπολογίζεται από τον τύπο:

Παράδειγμα : Για τελικό κυάθιο D=100, H=150, με πάχη τοιχώματος Τ=1 και πυθμέ-να S=4 mm, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αρχικό ανοξείδωτο κυάθιο με τοίχωμα 4 και ύψος Υ=37 mm, η εσωτερική διάμετρος του οποίου θα είναι βέβαια ίδια (98 mm).
Στις χύτρες ταχύτητος θέλουμε συνήθως να είναι το τοίχωμα παχύτερο στην άνω ζώνη. Προς τούτο, η αξονική κίνηση των ραούλων της μηχανής σταματά έγκαιρα, ώστε να αφίσει την άνω ζώνη του τοιχώματος στο αρχικό μεγάλο πάχος S.

Για την παραγωγή χυτρών από Αλουμίνιο υπάρχει η δυνατότητα, να χρησιμοποιήσουμε ως πρώτη ύλη, όχι κυάθιο, αλλά Δίσκο. Αυτό είναι εφικτό λόγω της κατεργασιμότητας του αλουμινίου. Τα 3 ράουλα της μηχανής πιέζουν τον περιστρεφόμενο Δίσκο επάνω στο κυλινδρικό καλούπι, το τσακίζουν και συνεχίζουν την περιέλαση του τοιχώματος όπως προηγουμένως. Ο υπολογισμός της απαιτούμενης διαμέτρου Δ του αρχικού Δίσκου αλουμινίου, πάχους S, για να παραγάγουμε μια χύτρα ύψους Η, εξωτερικής διαμέτρου D και πάχους τοιχώματος Τ, δίνεται από τον τύπο :

 

Παράδειγμα : Η παραγωγή μιάς χύτρας ύψους Η=120 mm, διαμέτρου D=150 mm, με πάχος τοιχώματος Τ=2 και πυθμένα S=5 mm, θα πρέπει να ξεκινήσει από δίσκο πάχους 5 mm (όσο και ο πυθμένας) και διαμέτρου Δ=226 mm.